Cienītie izpletņlēcēji un klubu pārstāvji,

Vēlamies jums pateikties par izrādīto atbalstu jaunās federācijas valdes sastāvam.

Kopš vēlēšanām ir pagājis precīzi 1 mēnesis. Neskatoties uz to, ka formāli jaunā federācijas valde vēl nav stājusies spēkā, esam aktīvi strādājuši 2015. gada sezonas vārdā un veikuši virkni ar aktivitātēm, kas mūsuprāt padarīs šī gada sezonu par Latvijas izpletņlēkšanas attīstības gadu. Tuvākajā laikā jaunās izmaiņas valdes sastāvā tiks oficiāli publicētas Uzņēmumu Reģistrā.

Jauna interneta vietne www.lif.lv

Jaunās federācijas valdes mērķis ir sekot esošās valdes piemēram un sadarboties ar visiem, kas ir ieinteresēti šī sporta attīstībā Latvijā. Šajā sakarā ir izstrādāta jauna interneta vietne www.lif.lv, kas ļaus sekot līdzi federācijas procesiem un iesaistīties tajos. Lif.lv kalpos kā galvenais komunikācijas līdzeklis ar klubiem un izpleņtlēcējiem. Īpašu uzmanību aicinām pievērst sadaļai “Notikumu protokols“, kurā informēsim par LIF gaitām un pieņemtajiem lēmumiem.

Vienota Latvijas Izpletņlēkšanas Rokasgrāmata (LIR)

LIF viens no pamatmērķiem ir radīt visus nepieciešamos apstākļus izpletņlēkšanas sporta attīstībai Latvijā, kā arī sadarboties ar valsts un pašvaldību iestādēm izpletņlēkšanas sporta jomu regulējošo tiesību aktu izstrādē un uzlabošanā.

Kā pirmais nopietnais federācijas darbs ir veikt revīziju attiecībā uz izpletņlēkšanas tiesisko regulējumu – pašreiz spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi Nr.493 (Noteikumi par izpletņlēcēju desantēšanu un izpletņlēcēju desantēšanas atļaujas izsniegšanas kārtību).

Kā mūsu kopējo Latvijas izpletņlēcēju mērķi nākamajiem 4 gadiem vēlamies izvirzīt starptautiskās prakses ieviešanu Latvijas izpletņlēkšanas sportā, sadarbojoties ar starptautiskajām organizācijām un padarot šo sportu Latvijā drošu gan pašmāju sportistiem, gan starptautiskajiem ciemiņiem-izpletņlēcējiem. Lai to nodrošinātu, LIF ir pārskatījis spēkā esošo izpletņlēkšanas rokasgrāmatu balstoties uz kaimiņvalstu un USPA standartu paraugiem, esam izstrādājuši jaunu Latvijas Izpletņlēkšanas Rokasgrāmatu.

Lūdzam iepazīties ar esošo rokasgrāmatas pirmo versiju. Gaidīsim komentārus un ierosinājumus kā padarīt šo sportu vēl drošāku līdz 4. Aprīlim.

Lejupielādēt: Latvijas Izpletņlēkšanas Rokasgrāmatu v1.0

Pēc jaunās rokasgrāmatas apstiprināšanas sadarbībā ar Civilās Aviācijas Aģentūru (CAA) plānots veikt izmaiņas MK noteikumos, no tiem svītrojot lielāko daļu ar izpletņlēkšanu saistītos punktus un par regulējošo dokumentu kļūs Latvijas Izpletņlēkšanas Rokasgrāmata. Tas ļaus operatīvi ieviest izmaiņas, tādējādi palielinot izpletņlēkšanas drošību un turpmāk izmaiņas vai papildinājumus būs dažu dienu, nevis mēnešu vai pat gadu jautājums, kā tas ir MK noteikumu gadījumā.

Citi jaunumi

Papildus visam augstāk minētajam ir gaidāmas sekojošas būtiskas izmaiņas:

  1. Licenču darbības termiņš būs no 1. Janvāra līdz 31. Decembrim tekošajā gadā un tiks mainīts licenču izskats atbilstoši starptautiskiem standartiem.
  2. Latvijas Izpletņu Lēkšanas Sporta federācija turpmāk sauksies Latvijas Izpletņlēkšanas Federācija. Kā arī ir mainīta juridiskā adrese.
  3. Komunikācijai ar LIF jāizmanto www.lif.lv un valde@nulllif.lv

 

Ar cieņu,
Latvijas Izpletņlēkšanas Federācijas valde:
Reinis Rūtentāls
Sergejs Plotņikovs
Aleksejs Krūmiņš
Kaspars Sproģis
Ģirts Ļaudaks

e-pasts: valde@nulllif.lv
Ojāra Vācieša iela 14 – 4, Rīga, LV1004, Latvija

Leave a Comment