Cienītie izpletņlēcēji un klubu pārstāvji,

Latvijas Izpletņlēkšanas Federācija (LIF), ir saņēmusi informāciju no Civilās aviācijas aģentūras (CAA) par plānotām Ministru kabineta noteikumu Nr. 493 “Noteikumi par izpletņlēcēju desantēšanu un izpletņlēcēju desantēšanas atļaujas izsniegšanas kārtību” izmaiņām.

Tā kā LIF mērķis ir nodrošināt izpleņlēkšanas attīstību un pārstāvēt izpletņlēcēju intereses, tad LIF šobrīd veic pārrunas ar CAA plānoto izmaiņu kontekstā. Izmaiņu mērķis panākt birokrātijas samazināšanu izpletņlēkšanas nozarē, modernizēt noteikumus, lai tie atbilst mūsdienu aprīkojumam un tehnoloģijām, kā arī būtu pietuvināti starptautiskajai praksei un skaidrāk atrunāt kādi lidaparāti drīkst piedalīties izpletņlēkšanas aktivitāšu veikšanai.

Šis ir būtisks notikums Latvijas izpletņlēkšanas vēsturē un vēlamies aicināt izpletņlēkšanas klubu pārstāvjus un aktīvos instruktorus uz diskusiju par esošajiem Ministru kabineta noteikumiem, kā arī pārrunātu iespējamās izmaiņas, kas veicinātu izpletņlēkšanas attīstību nākotnē.

Aicinām tikties 10. Jūlijā plkst. 18:00 Rīgā, Krasta ielā 68A (veikala MC2 2. stāvā – SIA Aerodium Technologies ofisā) iepriekš apstiprinot dalību zvanot vai rakstot uz epastu: valde@nulllif.lv

Latvijas Izpletņlēkšanas Federācija

Reinis Rūtentāls +371 29619007

Sergejs Plotņikovs +371 26540633